• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • НОВИНИ
  • УЧАСТЬ У РАЙОННІЙ ПЕДАГОГІЧНІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ

УЧАСТЬ У РАЙОННІЙ ПЕДАГОГІЧНІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ

2018-08-29

/Files/автобус4.jpg

Педагогічні працівники Елітнянського ДНЗ прийняли участь у районній педагогічній конференції за темою «Реалізація концептуальних засад Нової української школи у системі освіти Харківського району в умовах впровадження нового Закону України «Про освіту»

«СЬОГОДНІ МИ З ВАМИ Є СВІДКАМИ СТАРТУ РЕФОРМИ ОСВІТИ Про це, під час роботи районної конференції педагогів Харківського району, наголосила директор Департаменту науки та освіти обласної державної адміністрації Лариса Карпова. Звертаючись до учасників конференції від голови обласної державної адміністрації Юлії Світличної, вона зазначила: «Конференція відбувається напередодні нового навчального року. Надзвичайного року, такого важливого для нашої держави. Адже сьогодні ми з вами є свідками старту реформи освіти. Освіта завжди була провідною галуззю держави, рушійною силою розвитку суспільства, а освітяни - взірцем прогресивної думки. Свідченням цього є те, що кілька років тому освітяни свідомо й мужньо визнали, що сучасна українська освіта не відповідає викликам часу. Вона потребує перетворення та реформування, зорієнтованого на європейські стандарти. І ось сьогодні ми маємо новий закон України «Про освіту», яким освіта визнана державним пріоритетом, що забезпечує інноваційний, соціально-економічний і культурний розвиток суспільства. І сьогодні ми маємо розроблену Міністерством освіти і науки України концепцію Нової української школи, де реалізуються першочергові засади державної політики у сфері освіти. А пріоритетом стають якість освітньої діяльності як запорука якості освіти та якості життя. Президент України Петро Порошенко упевнений, що Закон України «Про освіту» забезпечить реальні кроки до включення України до європейського освітнього простору, й дозволить провести глибоку всеосяжну освітню реформу, яка підвищить якість української освіти та конкурентоспроможність молодого покоління на ринку праці, а також перетворить українську школу на важіль соціальної рівності та згуртованості, економічного розвитку України. Зміни на краще повинні починатися із усвідомлення кожним учителем, керівником, управлінцем своєї високої місії в цей відповідальний час». Теплі звернення очільника області Юлії Світличної та директора Департаменту науки та освіти облдержадміністрації Лариси Карпової надихнули освітян на подальшу результативну роботу.»

СЬОГОДНІ МИ З ВАМИ Є СВІДКАМИ СТАРТУ РЕФОРМИ ОСВІТИ - ТАКИМИ СЛОВАМИ РОЗПОЧАЛА СВІЙ ВИСТУП ДИРЕКТОР ДЕПАРТАМНЕНТУ НАУКИ ТА ОСВІТИ ОДА Л,Г,КАРПОВА

Теплі звернення очільника області Юлії Світличної та директора Департаменту науки та освіти облдержадміністрації Лариси Карпової надихнули освітян на подальшу результативну роботу.

«СТВОРЕННЯ КОМФОРТНИХ СУЧАСНИХ УМОВ ДЛЯ НАВЧАННЯ І ВИХОВАННЯ УЧНІВ – ОДНЕ З ПРІОРИТЕТНИХ ЗАВДАНЬ ОСВІТНЬОЇ ГАЛУЗІ. На цьому у своєму виступі наголосила заступник голови Харківської районної державної адміністрації Оксана Малишева. Вона проінформувала педагогічну громадськість району про покращення матеріально-технічної бази закладів освіти, здійснення різних видів ремонтних робіт у закладах освіти за рахунок коштів освітньої субвенції (5 161 865 грн.), субвенції, наданої місцевими радами (10 062 533 грн.), субвенції з обласного бюджету (6 362 514 грн.), коштів районного бюджету (24 923 887 грн.), субвенції з державного бюджету (3 077 200 грн.). Присутність сьогодні, на конференції, представників обласної та районної влади є свідченням консолідації та зацікавленості усіх у вирішенні актуальних завдань освітньої галузі. Особлива увага влади й надалі буде спрямована на поліпшення матеріально-технічної бази загальноосвітніх навчальних закладів району, які забезпечуватимуть здійснення профільного навчання, – це і шкільні автобуси, мультимедійні установки, інтерактивні дошки, навчальні комп’ютерні комплекси. – підсумувала О.Малишева. Довідково: На оснащення 47 навчальних кабінетів для учнів 1 класів з метою реалізації Концепції Нової української школи виділено 7 048 815 грн. (2 752 800 грн. – з державного бюджету, 3 020 715 грн. – районного бюджету, 700 000 грн. – залишки державної освітньої субвенції, 575 300 грн. – за рахунок коштів співфінансування місцевих рад). На забезпечення інклюзивної освіти учнів виділено: - для створення інклюзивно-ресурсного центру у м. Південне та придбання необхідного обладнання – 1 941 248 грн. (191 248 грн. – з обласного бюджету, 1 750 000 грн. – з районного бюджету); - на капітальний ремонт приміщення та придбання обладнання для ресурсної кімнати Манченківської ЗОШ – 488 831 грн. з районного бюджету; - на облаштування медіатеки та ремонт приміщення Слобожанської ЗОШ – 414 000 грн. (200 000 грн. – з обласного бюджету, 214 000 грн. – з районного бюджету).»
СТВОРЕННЯ КОМФОРТНИХ СУЧАСНИХ УМОВ ДЛЯ НАВЧАННЯ І ВИХОВАННЯ УЧНІВ – ОДНЕ З ПРІОРИТЕТНИХ ЗАВДАНЬ ОСВІТНЬОЇ ГАЛУЗІ.

На цьому у своєму виступі наголосила заступник голови Харківської районної державної адміністрації Оксана Малишева.

/Files/автобус.jpg

Наприкінці роботи конференції головою Харківської районної державної адміністрації Юрієм Раїною та головою Харківської районної ради Максимом Литвиненком проведено нагородження кращих колективів закладів освіти та педагогічних працівників закладів освіти району за результатами роботи в 2017/2018 навчальному році.

/Files/автобус 2.jpg

/Files/автобус 3.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 122

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.